Bugun...


Salih Tayyaroğlu

facebook-paylas
(AB) MACERAMIZ ve BU BİRLİĞİN BİZİM ANLAMAK İSTEMEDİĞİMİZ ÇÖKÜŞÜ…
Tarih: 05-11-2016 15:27:00 Güncelleme: 05-11-2016 15:27:00


(AB) MACERAMIZ ve BU BİRLİĞİN BİZİM ANLAMAK İSTEMEDİĞİMİZ ÇÖKÜŞÜ…

Salih TAYYAROĞLU

Çökmekte olan yaşlı Avrupa’nın ömrünü uzatmak için kurulan birlik, bir çare olmaktan çıkmıştır. Biribirine aslında hasım veya düşman olan bu devletleri bir araya getirmek ekonomik olarak güçlendirmek, yok olmaya yüz tutmuş Avrupa’nın derdine kalıcı bir derman olmadı. Ancak AB’deki büyüklerin çıkarlarını bir süre artırdı, o kadar.

Beklenen birliğe ulaşamayan yaşlı Avrupa krallığı çökmüştür. Yaşlanan, birbirine düşman Avrupa Devletleri ömürlerini uzatmak, ekonomilerini ayakta tutmak için Ortak Pazar adı altında bir ortaklık örgütünü kurdular. Bu örgütün gayesi, hayatlarının tüm kesiminde güç birliğini sağlamaktı. Ekonomik, askeri, siyasi, sosyal ve hayatın bütün kısımları için güç ve kuvvet birliğini sağlamaktı. Bu anlaşmadaki birliğin adı değiştirilerek sonradan adına Avrupa Birliği denmişti. Kendi aralarındaki tarihi niza ve husumetleri atlayarak bize sağlayacaklarının sadece küçük bir kısmını kritik edelim istedik.

 

İTTİFAKLAR ALEYHİMİZE İŞLERKEN…

Avrupa Birliğine ortak olan devletler, aralarında değişik kurum ve kuruluş kurmuş, Avrupa’yı örgütlemişlerdir. En önemlilerinden birisi, Avrupa Gümrük Birliğini kurmuş olmalarıdır. Bütün üyeler, kendi aralarındaki ihtilafları unutarak bizim aleyhimize olan icraatlarında, üyesi oldukları kurumlarında bir birini desteklemişlerdir. Bunun en canlı örneği, hem Birleşmiş Milletlerin,  hem de NATO’nun, Gümrük Birliğinin arkasında olmasıdır.

(O Gümrük Birliği ki 1996 yılında imzalandığında herkesin bayram ettiği anlaşma olur. Bize 200 milyar doların üzerinde zarar veren bu felaket tuzağı; REFAH-YOL Hükümeti döneminde, Başbakan Çiller tarafından imzalandı. Çiller’in bu ‘kazığına’ rağmen partiler ve belediyenin topladığı kalabalık, Esenboğa’da “Ankara’nın Fatihi Geldi” diyerek davul-zurnalarla karşıladı. 5 yıl sonra da bizde çok ciddi bir kriz meydana geldi, döviz fırladı gitti. Esnaf harab oldu. Türk pazarları Avrupa mallarına sınırsız açıldı. AB bundan çok kârlı çıktı. İktisadi bağımsızlığımız bu GB anlaşmasıyla sona erdi. Kapitülasyonları aratır oldu, verilen AB’nin bütün ülkelerine verildi. Ayrıca;

*Türkiye bu GB protokolünü kabul ederek, AB’ne dış ilişkilerimizi yönlendirme hakkı verdi.

*Türkiye, GB girerek AB bilgisi olmadan, başka ülkelerle anlaşma yapmamayı kabul etti.

*Türkiye, GB girerek kayıtsız şartsız AB’nin, GB için yasalarına paralel yasa yapmayı kabul etti.

*Türkiye, GB girerek tek hâkim olarak Avrupa Adalet Divanını kabul etti.

*İthalat ve ihracat kotalarımızı AB belirler oldu. Avrupa’nın Güçlü müteşebbisleri ülkemize girdi, yerli olanın önünü tıkandı. Her ülke ekonomi ve endüstrilerini korumaya yönelik sert tedbirleri alırken, biz ithalatı kendi aleyhimize, AB lehine serbest bırakmış olduk.

*Pazarlarımızı AB ülkelerine gümrüksüz açtık.  Mal kalitesiyle rekabet edemez olduk.

*Biz ham maddeyi onlara satacakmışız, onlar da mamûl maddeleri bize ikram edeceklermiş(!) halinde algı oluşturuldu. Ama sonunda bizim kârlı olacağımız(!)yutturuldu. –Üniversitenin birinde bir öğrenci GB’ni bir türlü anlamaz ve sınıfta hocaya tekrar tekrar sorar. Hoca: “Türkiye’nin 5 liraya sattığını, 2 liraya satmasıdır evladım” cevabını verir. Böylece konu anlaşılmış olur! AB, Azerbaycan’a ambargo uygulayacak olsa Türkiye’nin buna uyma mecburiyetinin olduğunu da sonradan öğrenir!-

*Bütün bu taviz ve tek taraflı teslimiyete rağmen birliğe alınmadık.)

İşte yaltaklanmamızın özet sonucu budur!

Görüldüğü gibi mesele Türkiye olunca, bütün müttefiktirler firesiz bize köstek olurlar! Birçok kurum ve kuruluşuyla en kritik zamanlarda Türkiye’nin karşısında yer alırlar. Yeri geldiğinde NATO ve Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye’ye karşısı cephe almıştır. Kıbrıs olayında, her ikisi de Yunanistan’ın yanında yer almış, Türkiye’ye ambargo uygulamışlardır. Geçmişte ve bugün, NATO’nun yanımızda yer alması gerekirken, bizi kavgaları için sopa gibi kullanıp bırakmıştır. Birkaç cilalı sözle de yağlamıştır. Ama geçmişten günümüze kadar bütün NATO ülkeleri, Türkiye’nin varlığını tehdit eden terörün yanında yer almıştır! Bunlar, teröristlere; maddi, manevi, eğitim, siyasi ve himaye desteği vermişlerdir, hâlâ da vermektedirler. Ayrıca ne garip haldir ki; Soğuk Savaş döneminde, hem NATO ülkeleri, hem de Varşova Paktı devletleri, PKK ile beraber olmuşlardır.

 

DOSTLUK(!), TERÖRE DESTEK VERMEYİ GEREKTİRİR OLMUŞ…

Türkiye’nin AB giriş müracaatı 1954 yılıdır. Fakat AB Türkiye’yi bu güne kadar bekleme odasına almıştır, üyeliğe kabul etmemiştir. Bu bekletme sürecinde de AB, her zaman, Türkiye düşmanlarının yanında yer almıştır. Hatta Türkiye’ye düşmanlık da yapmıştır. Ülkemizi parçalama emellerini çoğu zaman gizlemez duruma gelmişlerdir. AB’ne ait devletlerin mensupları; Bölücü Terör Örgütü PKK’ya her fırsatta, insan gücü ve silah, maddi destek, istihbarat desteğiyle yardımı yapmaktadırlar.

AB’nin hazırladığı Yıllık İlerleme Raporundaki kararlarla, PKK’nın Beşinci Kongresinde almış olduğu kararların maddeleri ne gariptir ki, birbirini aynısıdır ve örtüşme durumundadır. Bu demektir ki; PKK, Kandilde aldığı kararlarını, AB’ne sunmaktadır! AB de bu hain kararları Türkiye kamuoyuna dikte ettirmektedir! Yani Türkiye’ye bu kararları dayatmaktadır. Derler ki, “Şu madde AB’ne Uyum Yasalarına uymamaktadır. Bu maddeleri değiştirin! Siz ancak o zaman AB’ne girebilirsiniz!”.

Bu pervasızlık, bir iyi niyet hali değildir, ortaklık hukukuna ve ahlâkına uymaz.

AB’nin hedefi Türkiye’yi zayıflatmaktır ve parçalamaktır.

Şaşırmayalım; Türkiye Müslümandır. Avrupa’nın tarihi düşmanıdır.

AB, Türkiye’yi güçlü bir şekilde aralarında görmek istemez. Bizim iskeletine taliptir… Söze değil, göze bakabilenler, bu ortaklarımızın gerçek niyetini zaman kaybetmeden anlardı!

 

ORTAK PAZAR, OLMASIN MEZAR

“Ortak Pazar, Millete Mezar” sözünü duymayanların günahını acaba hangi tövbe temizler?!

AB de zaten kısa zaman sonra parçalanacaktır! Bu dostlarımızın kendinden başkasını sevmeme huyları yoktur. Beraber iyi olalım arzusuna yabancıdırlar. En iyi bildiği “almak; ama vermemektir”. İnsanlığa hizmet etmek değil, sömürmek onları mutlu eder. Bu nedenle bilinmelidir ki, artık Avrupa’nın Türkiye’ye vereceği bir şeyi yoktur ve kalmamıştır. Avrupa’da çok şey durma noktasındadır. İşsizlik had noktasında! Bu gün Avrupa tükettiği enerjinin ancak % 16’sını kendisi karşılamaktadır. İhtiyacının  % 84’ünü ise dışardan ithal etmektedir.

Türkiye, bu safhadan sonra aklını ve gücünü doğru kullanmalıdır. Barışı ilke edinmiş bir dış siyaset ve gelişmekten sapmayan iç siyasetle yoluna devam etmelidir. Elini kolunu bağlayan, gücünü bloke eden yapıların hegemonyasından kendini silkeleyerek kurtarmalıdır. Gerçeğini göstermeyen, egoist, çıkarcı, emperyalist emellerin tuzağına düşmemeli, kurbanı olmamalıdır.

Artık ihtiyar Avrupa’nın Türkiye’ye vereceği bir şey kalmamıştır. Kendisi gerçekten hastadır. Medeniyetiyle, kültür kaynaklarıyla huzur verememiştir. İnsanlığının arayışındadır.  

Hiçbir alacağını adaletle alamadığı bir yapı içinde, Türkiye’nin Avrupa’ya ihtiyacı yoktur. Bu bir rest çekme değildir. Tespittir. Ama Avrupa’nın Türkiye’ye ihtiyacı vardır. Bu da bir gerçektir. Aklından, gücünden, coğrafyasından ve tarihinden habersizlere söyleyecek sözümüz yoktur. Demokrasimizi işlemez kılan, bobin tuzaklarını ve devşirmelerini millet hayatımıza kara bulut gibi salan gücün, bize ne insanî, ne de iktisadî anlamda vereceği bir şey yoktur. Hukuku da bizi dışlayıcıdır. O eşiklerde eşit bir temsil hakkımız bile yoktur!

1071 Malazgirt meydan muharebesinden sonra bize Anadolu kapıları bir daha açılmıştır. O günden sonra Hristiyanlar, Şark Meselesini ortaya atmıştır. Şark Meselesi: Hristiyanların, Müslüman Türkleri Anadolu’dan Asya’nın bozkırlarına geri atma yeminidir, idealidir!

Kendilerinden önceki Anadolu’ya sahip olan Türkleri (Anadolu’da işgalci değil/önceki sahipleridir. Yeni tarihî belgelere göre) güya sonradan geldikleri Orta Asya’ya geri sürülmeleridir.

Bütün savaşlarını Müslümanlar üzerinde icra etmesi, hep bu gaye içindir.

Haçlı seferleri bu gayeye yöneliktir. Balkan Savaşları, Uzak Doğu, Ortadoğu ve Afrika Savaşları bu gayelere yöneliktir. Milyonlarca insanın kanının akıtılması bu gaye içindir.

AB’nin bize düşman olmasının ve bizleri AB’ye almamasının temel sebebi bu gerçeğe dayanmaktadır. Bu sebepleri biz unuturuz, bizim eğitimimiz bize unutturur! Ama onlar asla unutmaz! AB’nin bize düşman olmasının siyaseti; kültürel ve tarihi emelleriyle besleniyor. Sonuçların, bakış açılarının sebebi bundan kaynaklanmaktadır.

 

 

ÇARE: ÇAREYİ KARARTANLARIN YOLDAN ÇEKİLMESİDİR

Türkiye, İngiltere gibi hesaplarını doğru yapmalı ve AB’den en kısa zamanda ayrılmalıdır. Çünkü dayatmaları, himaye ettikleri şer unsurlar, artık çuvala sığmaz düzeydedir. İktidar ve iktidar unsurlarımızın dünyanın geldiği şartları bilip, milletimizin varlık ve çıkarlarını muhafaza mecburiyetleri vardır. Kendi ikballerini, milletin istikbaline feda edecek bir haysiyet sınavında olduklarını unutmamalıdırlar.

Sayın Erdoğan ve Sayın Yıldırım da İngiltere Başbakanı Cameron gibi görevinden ayrılmalıydılar. Vicdanları rahatsız eden bir tutum karşısında “milletin gerçekten adamı” olmalıydılar.

Türkiye, Avrupa ile ilişkilerini noktalayamaz ve askıya almazsa bile asgariye indirmelidir.

Bütün ittifaklar dâhil olmak üzere her bağı koparmalı, gözden geçirilmeli, NATO’nun gizli unsurlarına feda edilecek parçamızın olmadığı ispatlanmalıdır! Adı belli, göz kırpılan, görülmeyen, beslenen bütün “iç-dış paralel yapılara” karşı milletimiz bilinçlendirilmeli. Adalet ve varlık şartımızdan ödün vermeden tedbir almak durmalıyız.

Türkiye kuşatma altındadır. Milletimiz bu kuşatmayı bilmeli ve direnmelidir.

Ekonomimizin %80 ‘i adamların elindedir. Teslimiyet politikalarının bizi sürüklediği badire tehlikelidir. Demokrasi; daha iyiyi bulmaya açık olmaktır. Demokraside pislikleri halının altına süpürmek yoktur. Hiçbir iyi hâle hukuk olmadan kavuşamazsınız.

Avrupa’ya bize, biz de Avrupa’ya yol vermeliyiz. Böğrümüzdeki hançerli eli sökmelidir. Türkiye, kendini keşfetmeli ve kendi yağı ile kavrulmalıdır. Zaruri işbirliklerini de hükümranlık haklarını koruyacağı, aleni sözleşmelerle, karşılıklı hakları temel alarak sürdürmelidir.

 

EMPERYALİZM, MEMURLARINI ve DEVŞİRMELERİNİ HEP KORUR!

Eğer milletimizden saklı diyet borcunuz yoksa ve hâkim unsurların tezgâhıyla varlığınızı sürdürmüyorsanız, başarmak çok kolaydır. Ama tersi ise, işimiz zor. Bu milletin evlatlarını emperyalizmin memuru değilse kuşatmaları kaldırmak imkânsız değildir ama zordur. Allah bu göstermelik demokrasi oyununu musallat kılanların halini anlama iradesini bize nasip etsin. Dünyadaki en iyi olan, tam ve gerçek demokrasiye gidecek yolu arıyoruz. Ehliyetlere açık ve gerçekten “Hâkimiyet Kayıtsız ve Şartsız Milletindir” ilkesini icraya muktedir hâli istiyoruz.

Tabi bu mutlu neticeye ermeye uygun çabamız varsa olur. Demokrasi ve hukuk varsa olur!

Fakat derler ki: Sahte Demokrasilerle, öncelik toplumun sürüleştirilmesidir. Sonra da bu sürüler, ‘Kutsal Yönetici’ lerinin köleleri olduklarını bilirler, ama acısını hiç hissettirmezlermiş. Hallerinden yapılan küçük kıyaklardan dolayı bilakis daha memnun görünürlermiş. Taraf olurlarmış, efendileri için kavga ederlermiş, kırıntılar için yalvarırlarmış, çoluk-çocuklarına aş kapısı için eşiklere yüz sürerlermiş. Ama bunlar iyi insanlarmış, gerçek hallerini anlama gibi bir istekleri ve dertleri yokmuşmuş… Okumuş olsalar, idareci ve akademisyen olsalar bile bu böyle olurmuş. Zira soran, sorgulayanlarla “Piramitler yapılamazmış!” derler.

Kölelerin efendilerini sevmekten vaz geçmeleri zor şeymiş”, derler.

Daha çooook şey derler. Başınızı ağrıtmayayım. Kısa keseyim. Bekleyelim ve görelim isterseniz.

Hiçbir tedbiri almayıp, sadece “Sonumuz hayır olsun”, duası, tasdik edilen imana terstir. Duanın edebine hakarettir. Ama “havale edince, uyutucu değer haline gelir” derler…

Sizde, çevrenizde bu dilek ve posta memurları var mı?

Anlayın ki, işimiz kolay değildir. Asla bu kuşatmalar, bize; ne yenilgi, ne de bitmişlik korkusu veremez! Sözün sonunu da diyelim mi? Ülkemiz;

“*Akıllı ve duyarlı devletin mensubu olduğunda,

*Milletine bağlı ve milletle barışık devleti idrak ettiğinde,

*Katılımcı demokrasiyi uygulayıp korkulardan uzaklaşıp bilgi ve sanayi toplumuna yöneldiğinde,

*Hukuka bağlı, hukukun üstünlüğünü kılavuz bilen bir devlete eriştiği gün (ki o gün uzak değildir) Türkiye, insanlığın hatırı sayılır gücü olacaktır” . Ne kadar kolaymış kendimiz olmak, değil mi?

Öyleyse aziz kardeşim ve büyük milletim! Sayın Aykut Edibali’nin dediği gibi; “Kalk, inan ve Muhteşem Türkiye’nin şerefli kurucuları arasına sen de katıl!” kardeşim.  Bilelim ki; dünya bizden gafil seyretmenin yani Türk devlet ve medeniyetinin öncü olmasının ıstırabını çekiyor.



Bu yazı 6332 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
GAZETEMİZ

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 33 29 1 3 77 21 90 +56
2 Fenerbahçe 33 27 1 5 87 30 86 +57
3 Trabzonspor 33 17 12 4 56 43 55 +13
4 Beşiktaş 33 15 12 6 44 38 51 +6
5 Başakşehir FK 33 14 12 7 44 38 49 +6
6 Çaykur Rizespor 33 14 13 6 43 49 48 -6
7 Kasımpaşa 33 13 13 7 55 59 46 -4
8 Antalyaspor 33 11 10 12 38 38 45 0
9 Alanyaspor 33 11 10 12 43 46 45 -3
10 Sivasspor 33 11 10 12 40 45 45 -5
11 Adana Demirspor 33 9 10 14 49 44 41 +5
12 Samsunspor 33 10 14 9 37 43 39 -6
13 MKE Ankaragücü 33 8 12 13 40 43 37 -3
14 Kayserispor 33 10 13 10 37 47 37 -10
15 Konyaspor 33 8 13 12 34 47 36 -13
16 Gaziantep FK 33 9 17 7 37 50 34 -13
17 Fatih Karagümrük 33 8 16 9 37 42 33 -5
18 Hatayspor 33 7 14 12 37 46 33 -9
19 Pendikspor 33 7 17 9 37 68 30 -31
20 İstanbulspor 33 4 22 7 26 61 16 -35
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 31 22 6 3 70 27 69 +43
2 Göztepe 31 19 6 6 54 19 63 +35
3 Çorum FK 31 16 8 7 52 31 55 +21
4 Sakaryaspor 31 15 7 9 45 31 54 +14
5 Bodrumspor 31 14 7 10 39 21 52 +18
6 Kocaelispor 31 15 9 7 45 35 52 +10
7 Bandırmaspor 31 12 8 11 46 27 47 +19
8 Gençlerbirliği 31 12 8 11 37 30 47 +7
9 Boluspor 31 13 10 8 28 32 47 -4
10 Erzurumspor FK 31 11 9 11 28 27 41 +1
11 Ümraniyespor 31 10 14 7 34 42 37 -8
12 Manisa FK 31 8 11 12 38 37 36 +1
13 Keçiörengücü 31 9 13 9 28 38 36 -10
14 Şanlıurfaspor 31 8 13 10 28 33 34 -5
15 Tuzlaspor 31 8 14 9 32 46 33 -14
16 Adanaspor 31 9 17 5 24 44 32 -20
17 Altay 31 5 23 3 14 70 15 -56
18 Giresunspor 31 2 25 4 13 65 7 -52
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 34 24 5 5 76 29 77 +47
2 Van Spor FK 34 23 5 6 57 33 75 +24
3 Bucaspor 1928 34 20 5 9 51 24 69 +27
4 1461 Trabzon FK 34 19 6 9 64 35 66 +29
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 34 16 8 10 47 29 58 +18
6 Ankaraspor 34 15 8 11 42 32 56 +10
7 Karacabey Belediye Spor 34 13 10 11 40 32 50 +8
8 Ankara Demirspor 34 14 15 5 37 38 47 -1
9 Beyoğlu Yeniçarşıspor 34 13 14 7 42 36 46 +6
10 Kırklarelispor 35 11 13 11 32 38 44 -6
11 Diyarbekir Spor 34 11 14 9 36 37 42 -1
12 Altınordu 34 10 13 11 40 34 41 +6
13 Hes İlaç Afyonspor 34 10 13 11 24 34 41 -10
14 Serik Belediyespor 34 10 14 10 29 37 40 -8
15 Nazilli Belediyespor 35 11 16 8 38 57 38 -19
16 Zonguldak Kömürspor 34 9 17 8 35 54 32 -19
17 Kırşehir Futbol SK 34 5 21 8 32 68 23 -36
18 Bursaspor 34 5 21 8 24 62 20 -38
19 Adıyaman FK 34 3 24 7 24 61 16 -37
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 27 21 2 4 63 16 67 +47
2 Aliağa Futbol A.Ş. 27 18 0 9 54 15 63 +39
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 27 14 6 7 39 25 49 +14
4 İnegöl Kafkas GK 27 13 6 8 35 26 47 +9
5 52 Orduspor FK 27 13 7 7 39 28 46 +11
6 Edirnespor 27 13 9 5 45 27 44 +18
7 K.Çekmece Sinopspor 28 10 10 8 41 31 38 +10
8 Mardin 1969 Spor 27 11 11 5 36 32 38 +4
9 Artvin Hopaspor 27 9 11 7 33 28 34 +5
10 Karabük İdmanyurdu Spor 27 10 13 4 26 43 34 -17
11 Talasgücü Belediyespor 27 9 14 4 30 42 31 -12
12 Kırıkkalegücü FK 27 8 14 5 28 36 29 -8
13 Gümüşhanespor 27 4 13 10 23 45 22 -22
14 Malatya Arguvanspor 27 3 20 4 18 53 13 -35
15 Tarsus İdman Yurdu 27 2 22 3 19 82 9 -63
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 26/04/2024 Adana Demirspor vs Galatasaray
 27/04/2024 Kasımpaşa vs Samsunspor
 27/04/2024 Sivasspor vs Konyaspor
 27/04/2024 Fenerbahçe vs Beşiktaş
 27/04/2024 Hatayspor vs Başakşehir FK
 28/04/2024 Alanyaspor vs İstanbulspor
 28/04/2024 Pendikspor vs Kayserispor
 28/04/2024 Çaykur Rizespor vs MKE Ankaragücü
 28/04/2024 Trabzonspor vs Gaziantep FK
 29/04/2024 Fatih Karagümrük vs Antalyaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 28/04/2024 Adanaspor vs Manisa FK
 28/04/2024 Boluspor vs Altay
 28/04/2024 Erzurumspor FK vs Çorum FK
 28/04/2024 Giresunspor vs Sakaryaspor
 28/04/2024 Göztepe vs Gençlerbirliği
 28/04/2024 Keçiörengücü vs Ümraniyespor
 28/04/2024 Kocaelispor vs Bandırmaspor
 28/04/2024 Şanlıurfaspor vs Eyüpspor
 28/04/2024 Tuzlaspor vs Bodrum FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 28/04/2024 Ankaraspor vs Nazilli Belediyespor
 28/04/2024 Esenler Erokspor vs Adıyaman FK
 28/04/2024 Hes İlaç Afyonspor vs Bucaspor 1928
 28/04/2024 Karacabey Belediye Spor vs Altınordu
 28/04/2024 Van Spor FK vs Ankara Demirspor
 28/04/2024 Yeni Mersin İdman Yurdu vs Beyoğlu Yeniçarşıspor
 28/04/2024 Zonguldak Kömürspor vs Kırşehir Futbol SK
 28/04/2024 1461 Trabzon FK vs Serik Belediyespor
 30/04/2024 Diyarbekir Spor vs Bursaspor
 28/04/2024 Van Spor FK - Ankara Demirspor Ankara Demirspor ligde deplasmandaki son 7 maçında hiç kazanamadı  Van Spor FK yenilmez
 30/04/2024 Diyarbekir Spor - Bursaspor Bursaspor ligdeki son 5 maçını kaybetti  Diyarbekir Spor kazanır
 30/04/2024 Diyarbekir Spor - Bursaspor Diyarbekir Spor ligdeki son 9 maçında hiç kazanamadı  Bursaspor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 27/04/2024 Aliağa Futbol A.Ş. vs Kırıkkalegücü FK
 27/04/2024 Artvin Hopaspor vs 52 Orduspor FK
 27/04/2024 Ayvalıkgücü Belediyespor vs Edirnespor
 27/04/2024 Gümüşhanespor vs Kepezspor FAŞ
 27/04/2024 Malatya Arguvanspor vs Talasgücü Belediyespor
 27/04/2024 Mardin 1969 Spor vs İnegöl Kafkas GK
 27/04/2024 Tarsus İdman Yurdu vs Karabük İdmanyurdu Spor
HABER ARŞİVİ
HE_20c42d8da2bd0cbd961d4bfbbd8f2b13.php
HAVA DURUMU
YAZARLAR
resmi ilanlar
Henüz anket oluşturulmamış.
NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI