Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrencilere 100 bin Adet Kitap Dağıtılıyor
Ceyhan Ticaret Odası'nda düzenlenen ve Adana Vali Yardımcısı Reşat Özdemir'inde katıldığı ücretsiz kitap dağıtımı sırasında söz alan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kaymakam Gürbüz Karakuş ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı tarafından kendilerine karşı "Siyasi Linç" kampanyası yürütüldüğünü belirterek toplantıyı terk etti.
Öğrencilere 100 bin Adet Kitap Dağıtılıyor
Tarih 19 Şubat 2011, 10:33
Ceyhan Ticaret Odası'nda düzenlenen ve Adana Vali Yardımcısı Reşat Özdemir'inde katıldığı ücretsiz kitap dağıtımı sırasında söz alan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kaymakam Gürbüz Karakuş ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı tarafından kendilerine karşı "Siyasi Linç" kampanyası yürütüldüğünü belirterek toplantıyı terk etti.

Ceyhan Ticaret Odası'nda (CTO) düzenlenen törende, "Eğitime yüzde 100 destek kampanyası" çerçevesinde bir hayırsever tarafından bağışlanan ve 100 bin adet kitaptan oluşan eğitim setleri, ilköğretim okulu öğrencilerine dağıtıldı.

Adana Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, Kaymakam Gürbüz Karakuş ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muharrem Gelen’in  öğrencilere sembolik olarak kitap dağıtımı yapmalarının ardından, kitap dağıtımı için kürsüye davet edilen Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, öğrencilerin kitaplarını verdikten sonra bir konuşma yaptı.

Sözlü, kitapların Ceyhan Belediyesi tarafından nakliye ücreti de ödenerek devralınıp Milli Eğitime kazandırıldığını ancak programda bunun hiçbir şekilde dile getirilmediğine, Ceyhan Belediyesi’nin hiçbir şey yapmamış gibi gösterildiğine tepki göstererek sözlerine şöyle devam etti;

“Bu kitaplar Ceyhan Belediyesi’nin halı hazırda deposunda olan kitaplar.  Bağışı da biz aldık. Bağışta bulunan firma, vergi mükellefiyetinden yasal olarak istifade etmek için bir kamu kurumu aracılığıyla bu kitapları milli eğitime kazandırmak istedi. Bizde Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bozkurt aracılığıyla Ceyhan Belediyesi’ne aldık. Milli Eğitim ve Kaymakamlık onayıyla da Ceyhan’da öğrencilere kazandırdık. Burada dağıtılan kitaplar semboliktir. Şuanda depomuzda 100 bin adet kitap var. Türkiye köklü gelenekleri olan bir devlettir. Ceyhan Belediyesi’ne karşı siyasi bir tavır takınmak doğru değildir. Burada kasıtlı bir tavır vardır. Ceyhan Belediyesi’nin Eğitim konusundaki katkılarını herkes bilir. Ceyhan’daki okulların hepsinde biz varız. Bu kitaplar da bizati Ceyhan Belediyesi tarafından devralınmıştır. Nakli ücretini bile biz ödedik. Biz derken babamızın malı felan değil. Biz kamu görevlisiyiz. Sayın Valim, özür dileyerek söylüyorum. Ceyhan’da bize karşı yürütülen linç hareketini buradan kınıyorum. Nezaketimi bozmadan ama hakkımı aramak adına söylüyorum sayın kaymakamımız ve milli eğitim müdürümüz bunu körüklüyor. Bu nedenle bu toplantıda daha fazla duramayacağım Hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek toplantıyı terk etti.

Sözlü’nün ayrılmasının ardından kısa bir açıklama yapan kaymakam Gürbüz Karakuş “kitap işi milli eğitimin işidir. Aslında bu törenin burada yapılması da yanlıştır. Bunun yeri milli eğitimdir. Bağış yapılmışsa milli eğitime yapılmıştır. Yerel yönetimin işi değildir. Böyle bir bağış varsa milli eğitime yapılmalıdır.” dedi.

Törene Adana Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, Kaymakam Gürbüz Karakuş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muharrem Gelen, Belediye Başkanı Sözlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı, CTO Başkanı Ali Duru ile CTO üyeleri, çok sayıda oda ve meslek grubu temsilcileri ile öğrenciler katıldı.


Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

YAZARLARIMIZ

19 Rakamının Sırrı19 Mayıs 2012
 Online :  25   |     Toplam :  1201878   |     Ip Adresiniz :  38.107.179.232

Truva Reklam, Matbaacılık & Bilgisayar Ldt.Şti. | Yeni Ceyhan Gazetesi. Her hakkı saklıdır ©

YASAL UYARI: YENİCEYHAN Gazetesi; Sitemizde yayınlanan her türlü, resim, makale, yazı veya belgenin site yetkililerimizden izinsiz olarak kaynak gösterilerek dahi alınması, kopyalanması veya yayınlanması yasaktır. Aksi takdirde resmi işlemlere başvurulacaktır.

Tasarım : KlasDizayn.Com | Altyapı: MyDesign